Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης Θυμαρακίων

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου έδωσαν τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να δώσει ένα ηχηρό χαστούκι στο δικομματισμό και τις δυνάμεις του μνημονίου που οδήγησαν τη χώρα και τους κατοίκους της στη φτώχεια, την ανέχεια, την ξενιτιά και τη μιζέρια. Καταδικάστηκε με τον πιο καθαρό τρόπο η πολιτική της λιτότητας και της τοκογλυφίας, της «άνευ όρων» παράδοσης στις απαιτήσεις των τραπεζιτών και μεγαλοβιομηχάνων. 

Ακόμα πιο ξεκάθαρο μήνυμα, θα πρέπει να πάρουν και στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, πρέπει να μαυριστούν:

·         όσοι μας θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και διαιρεμένους μεταξύ μας,
·         όσοι μας θέλουν κλεισμένους στα σπίτια μας και φοβισμένους, να παρακολουθούμε άπραγοι την τρομοκρατία των δελτίων ειδήσεων που παρουσιάζουν την εξαθλίωση του λαού ως μονόδρομο,
·         όσοι μας παρακινούν να γίνουμε ατομιστές «για να επιβιώσουμε» και να τα «βάλουμε» με τους φτωχότερους και πιο δυστυχισμένους από μας,
·         όσοι μας παρουσίαζαν για χρόνια την ελευθερία της αγοράς ως παράδεισο και έρχονται τώρα, στην κρίση, να αποδεκατίσουν τα τελευταία ψήγματα του δημόσιου πλούτου και του κοινωνικού κράτους,
·         όσοι μας υπόσχονται ακόμα λιγότερη δημοκρατία, κυβερνήσεις τεχνοκρατών, «ισόβιους» άρχοντες,
·         όσοι μας προσπαθούν να μας εξαπατήσουν ακόμα με προεκλογικά ψέματα ότι δήθεν θα χαλαρώσουν τη λιτότητα που οι ίδιοι επέβαλλαν.

Το μήνυμά μας δεν έχει ληφθεί ακόμα, ο πόλεμος εναντίον μας συνεχίζεται

Το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα δεν εμπόδισε την διορισμένη κυβέρνηση Παπαδήμου να συνεχίσει να εφαρμόζει τις ληστρικές συμβάσεις που τα κόμματα του μνημονίου υπέγραψαν. Για αυτό πληρώθηκαν στο ακέραιο ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, συνολικού ύψους 435 εκατ. Ευρώ (!), που είχαν περιέλθει σε χέρια διεθνών τοκογλύφων, οι οποίοι αφού τα αγόρασαν στο 10-25% της πραγματικής τους αξίας, αρνήθηκαν το γνωστό «κούρεμα» και διεκδίκησαν με βάση το αγγλικό δίκαιο την πλήρη εξόφληση τους στο 100% της αντικειμενικής τους αξίας. Έτσι εισέπραξαν όφελος της τάξης του 300%.

Η κυβέρνηση του τεχνοκράτη Παπαδήμου έκανε τις επιλογές της και φρόντισε να βρει τα απαιτούμενα κεφάλαια των 435 εκατομμυρίων ευρώ για τους άγνωστους τοκογλύφους. Δέσμευσε τα αποθεματικά των δημόσιων νοσοκομείων, των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους αγγλικού δικαίου. Την ίδια ώρα,  διατάζουν τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων να μην νοσηλεύουν ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Όταν οι άνεργοι στη χώρα μας φτάνουν ήδη στο 1,2 εκατομμύρια, μας αναγγέλλουν με κυνισμό την πλήρη κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Και δεν σταματούν εκεί. Άρχισαν ήδη να ψάχνουν αγοραστές για να πουλήσουν σε ιδιώτες τις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, υπόσχονται ήδη δίδακτρα στα Πανεπιστήμια.

Κατά τα άλλα, πλήθος ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που βρίσκονται στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων πρέπει να πληρωθούν τους επόμενους μήνες. Θέλουν να σφίξουν τη  θηλιά γύρω από το λαιμό μας και να μας εκβιάσουν περισσότερο.

Και μετά τις εκλογές τι; Η αντίσταση και η αλληλεγγύη είναι τα σταθερά όπλα μας
Οι εκλογές δεν αρκούν για να αλλάξουμε τη ζωή μας, για να ανοίξει πραγματικά μια άλλη προοπτική για μας και τα παιδιά μας. Για να μπορέσουμε να ζήσουμε, και όχι απλά να επιβιώσουμε, σε αυτή τη χώρα πρέπει να βρούμε τρόπους αγώνα και παρέμβασης καθημερινά μέσα από τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τη γειτονιά, να μάθουμε το δρόμο της άμεσης παρέμβασης και του κοινωνικού ελέγχου. Να μην αφήσουμε να αποφασίζουν για μας και χωρίς εμάς. Μόνο με τη δική μας κινητοποίηση και επαγρύπνηση, με τους δικούς μας αγώνες, μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας, του «99% της κοινωνίας».
Όλοι ξέρουμε ότι υπεύθυνοι για την κρίση δεν είναι σε καμιά περίπτωση οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της χώρας, ούτε οι άνεργοι και οι νεολαίοι. Ωστόσο, όλα τα μέτρα για το ξεπέρασμα της κρίσης στράφηκαν εναντίον μας. Αντίθετα, τα ίδια μέτρα μεταφραζόταν σε κέρδος για το μεγάλο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες! Μείωσαν δραματικά τους μισθούς, απελευθέρωσαν τις απολύσεις, κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις, παραχώρησαν νέες φοροαπαλλαγές στους πλούσιους. Για να παρθούν πίσω όλα αυτά χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχες το επόμενο διάστημα παντού, με τα σωματεία μας και τις λαϊκές συνελεύσεις, με κάθε δυνατή συλλογική οργάνωση.
Χρειάζεται να είμαστε αλληλέγγυοι μεταξύ μας και αποφασισμένοι. Πρέπει να αναζητήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τρόπους να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την κρίση, να στηρίξουμε τους ανέργους, να στείλουμε μαχητικά μηνύματα απέναντι στις απειλές και τους εκβιασμούς που ακόμα πιο λυσσαλέα θα ασκήσουν στα λαϊκά στρώματα η ολιγαρχία του πλούτου, η αρπακτική εργοδοσία και τα πολιτικά τσιράκια της, όσοι στήριξαν και στηρίζουν την επέλαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα και όσοι θυσιάζουν για το ευρώ τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων.  
Γι’ αυτό το λόγο οι λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές της Αθήνας θα πρέπει, ΤΩΡΑ περισσότερο από ποτέ, να βρούνε δρόμο της συσπείρωσης και του αγώνα, στη βάση των κοινών μας συμφερόντων, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας, των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και των ονείρων μας για μια άλλη ζωή, ώστε να βγουν στο προσκήνιο οι ανάγκες μας, να ακυρωθεί το μνημόνιο, και οι συμβάσεις, να δοθεί ριζική απάντηση στους εκβιασμούς των δανειστών (τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ).
Σας καλούμε
·         Να διεκδικήσουμε μαζί στα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς ειδικές τιμές για τους ανέργους – φθηνές τιμές για όλους
·         Να υπερασπιστούμε τη λειτουργία των σχολείων και των νοσοκομείων της περιοχής
·         Να οργανώσουμε δίκτυο ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών για να στηρίξουμε τους άνεργους και τους φτωχούς
·         Να παλέψουμε ενάντια στην είσπραξη των χαρατσιών από την εφορία
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP