Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ το χαράτσι της ΔΕΗ και κανένα άλλο χαράτσι

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Ποιοι είμαστε; 
Είμαστε κάτοικοι της περιοχής, άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές. Συναντηθήκαμε και γνωριστήκαμε στην πλατεία της γειτονιάς με την επιθυμία να δράσουμε από κοινού σε μια εποχή πολύ δύσκολη. Είμαστε διαφορετικοί αλλά μας ενώνει η κοινή αντίληψη για τη δύναμη της συλλογικότητας και την ανάγκη της αλληλεγγύης, μας ενώνει το αίτημα για αξιοπρέπεια στη ζωή και την εργασία μας. Στις 26/11/2012 κάναμε την πρώτη συνέλευση στην πλατεία Θυμαρακίων και συνεχίζουμε!

Τι μας κινητοποιεί; 
Τα τελευταία δύο χρόνια ζούμε έναν εφιάλτη δίχως τέλος, από τον οποίο ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε. Οι μισθοί και οι συντάξεις κάνουν βουτιές στο κενό, η ανεργία χτυπάει κόκκινο, η φτώχεια και η ανασφάλεια έχει περάσει την πόρτα συγγενών, φίλων, τη δική μας... Η ύφεση γιγαντώνεται και δεν διαφαίνεται καμιά ελπίδα για ανάκαμψη. Η μόνη προοπτική που μας υπόσχονται οι κυβερνήσεις, οι Ευρωπαίοι Εταίροι και οι άλλοι δανειστές (ΔΝΤ και τράπεζες), που αποκάλυψαν το εκβιαστικό τους πρόσωπο, είναι η όλο και μεγαλύτερη λιτότητα και η διάλυση της κοινωνικής προστασίας. Η φτώχεια είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού και στη γειτονιά μας, οι συνθήκες γύρω μας επιδεινώνονται δραματικά: τα παιδιά δεν έχουν σχολικά βιβλία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείνουν, οι οικογένειες δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες, οι νέοι άνθρωποι συνθλίβονται από την ανεργία.


Τι επιδιώκουμε; 
Αντίθετα από αυτούς που μας θέλουν κλεισμένους στα σπίτια μας, υποταγμένους και φοβισμένους, ατομικιστές και εγκλωβισμένους στα δικά μας προβλήματα, περιχαρακωμένους στα «δικά μας» συμφέροντα, εμείς βγαίνουμε και γνωριζόμαστε μεταξύ μας, σπάμε ψεύτικους διαχωρισμούς, δρούμε ενωτικά και συλλογικά. Οργανώσουμε την αντίστασή μας απέναντι στους συνεχείς εκβιασμούς και στην τρομοκρατία. Δεν φοβόμαστε γιατί δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Αντιστεκόμαστε σήμερα στα παράνομα χαράτσια, αύριο σε όποιον άλλο εκβιασμό μας ασκηθεί. Δεν θέλουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Αρνούμαστε να συνδεθεί ο παράνομος φόρος με τη διακοπή ενός κοινωνικού αγαθού σημαντικού για την επιβίωσή μας. Ερχόμαστε σε επαφή με τη συνέλευση της περιοχής μας και στήνουμε με αυτήν την αφορμή ένα μόνιμο δίκτυο αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσουμε όλα όσα μας επιφυλάσσουν.

Δεν χρωστάμε. 
Οι εύκολοι στόχοι, οι μισθωτοί , οι συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες έχουμε πληρώσει ήδη βαρύ τίμημα για την κρίση. Να πληρώσουν αυτοί που καρπώνονται το προϊόν της εργαζόμενης πλειοψηφίας, που απομυζούν τον τεράστιο πλούτο που παράγει η κοινωνία.

Σας καλούμε
Να οργανώσουμε μαζί την αντίσταση στα χαράτσια
Να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τις γειτονιάς
Να σκεφτούμε και να υλοποιήσουμε μαζί δράσεις, που θα ανακουφίσουν όσους έχουν ανάγκη, θα δυναμώσουν την αλληλεγγύη και θα συμβάλουν, μαζί με όλα τα άλλα κινήματα στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς, στην ανατροπή της επίθεσης που δεχόμαστε.
Γιατί μας ενώνουν πολύ περισσότερα απ’ όσα μας χωρίζουν.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΥΜΑΡΑΚΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP