Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Κάλεσμα

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ,ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 17 ΓΕΝΑΡΗ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, 
ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


Χαλυβουργία, Λουκίσσας, 3Ε Εκτυπωτική, ALTER, Ελευθεροτυπία… και πόσες άλλες επιχειρήσεις όλων των κλάδων κατεβάζουν ρολά, αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους για μήνες, μπαίνουν στον πτωχευτικό νόμο για να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που χρωστάνε, εκβιάζουν με απολύσεις, ζητούν εκ περιτροπής εργασία και ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ νομοθετεί καθημερινά την εξαθλίωση των εργαζόμενων. Αφού συκοφάντησε το δημόσιο τομέα και απαξίωσε την κοινωνική σημασία του, τώρα έρχεται να συντρίψει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ετοιμάζεται για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, για πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, μείωση του βασικού μισθού, μείωση του αφορολόγητου ορίου, μονιμοποίηση των χαρατσιών. Δίνει πλήρη κάλυψη στους εργοδότες που, ούτως ή άλλως, αλωνίζουν και εκβιάζουν με τον πιο αισχρό τρόπο τους εργαζόμενους στο φόντο της κρίσης και της ανεργίας.

Μας καλούν να βάλουμε πλάτη όλοι για να σωθεί η χώρα. Τι σημαίνει «να σωθεί η χώρα» όμως αν το εισόδημά μας δεν φτάνει να καλύψει ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες, αν ό,τι είχε κατακτηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες (ασφάλιση, εκπαίδευση, κοινωνικές παροχές), αντί να επεκταθεί και να βελτιωθεί για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες, το παίρνουν πίσω. Επικαλούνται τη σωτηρία της χώρας για να σώσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων και να πληρώσουν τα ληστρικά δάνεια στις τράπεζες και το ΔΝΤ, για να διαλύσουν την κοινωνική προστασία και να δώσουν νέα πακέτα κερδοφορίας στους ιδιώτες. Θα τους πιστέψουμε;

Οι αγώνες των εργατών της Χαλυβουργίας και άλλων κλάδων δείχνουν ότι ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι η αντίσταση, η κοινή δράση των εργαζόμενων και η αλληλεγγύη στις απεργίες για να αντέξουν και να νικήσουν. Παρόλο που τα δελτία των ειδήσεων με λύσσα αποσιωπούν τους αγώνες, εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους, από κάθε πόλη, συμπαραστέκονται έμπρακτα και καθημερινά, μήνες τώρα, στο παράδειγμα αντίστασης και εργατικής αξιοπρέπειας των απεργών στη Χαλυβουργία. Το κατειλημμένο ΑLTER εκπέμπει καθημερινά την αγωνία και την αποφασιστικότητα εργαζόμενων, ανέργων, απολυμένων, σωματείων και λαϊκών συνελεύσεων, δικαιώνοντας για πρώτη φορά τη σημασία της τηλεόρασης στη δύσκολη εποχή που ζούμε. Θα παλέψουμε όλοι μαζί τους ή θα βλέπουμε μόνοι μας στο σπίτι με πανικό τα δελτία των οκτώ;

Αντιστεκόμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση, δεν πληρώνουμε τα παράνομα χαράτσια, παλεύουμε για σταθερή εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για δωρεάν υγεία και παιδεία, δεν υποχωρούμε στις αχόρταγες διαθέσεις της εργοδοσίας, γιατί ο κατήφορος δεν θα έχει τέλος.

OΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΥΜΑΡΑΚΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP