Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ. ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ…;

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η Λαϊκή Συνέλευση Θυμαρακίων γεννήθηκε στις 26/11/2011 όταν, με αφορμή το χαράτσι της ΔΕΗ, δεκάδες άνθρωποι γυρίσαμε την πλάτη στην τρομοκρατία των δελτίων ειδήσεων, βγήκαμε από το σπίτι μας και γνωριστήκαμε μεταξύ μας. Παιδί της αντίστασης και της αλληλεγγύης, κομμάτι του παζλ των εκατοντάδων Λαϊκών Συνελεύσεων και Πρωτοβουλιών που δρουν αυτή τη στιγμή σε όλες στις γειτονιές της Αθήνας και της χώρας, ενώνει τη φωνή μας για να ακουστούμε δυνατότερα. Συνεχίζουμε να συναντιόμαστε και να γνωριζόμαστε σταθερά κάθε Τετάρτη 7-9 μ.μ., αποφασίζοντας από κοινού για το κοινό μας μέλλον.

Μέχρι σήμερα, πολλοί από τη γειτονιά μας πληρώσαμε την αξία του ρεύματος και όχι την α’ δόση από το χαράτσι και καταθέσαμε συλλογικό εξώδικο ενάντια στη ΔΕΗ, μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μας, προειδοποιώντας ότι οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν. Σας καλούμε να συσπειρωθούμε και να γίνουμε περισσότεροι που δεν θα πληρώσουμε τη β’ δόση. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά διακοπή ρεύματος στις γειτονιές μας. Οργανώνουμε ομάδες εθελοντών για την περιφρούρηση της γειτονιάς μας. Κανένας μόνος του. Αντιστεκόμαστε στη νομοθέτηση της εξαθλίωσης. 

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Αντίθετα με την προπαγάνδα που μας βομβαρδίζουν και τις απειλές για τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος όσων δεν πληρώνουν το χαράτσι, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι από 9.500.000 λογαριασμούς με χαράτσι μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί τα 5.500.000. Από τους υπόλοιπους 4.000.000 λογαριασμούς με χαράτσι που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί, στο 1.500.000 έχει λήξει η ημερομηνία πληρωμής ενώ σε 250.000 από αυτούς έχει λήξει και το 80ήμερο.Όπως δείχνουν οι αριθμοί, η στρατηγική τρομοκράτησης του κόσμου δεν πέρασε. Η κυβέρνηση δεν τολμάει να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος στις λαϊκές περιοχές.
   
Δεν σκύβουμε το κεφάλι λέγοντας πως «έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν θα γίνει». Τίποτα δεν θα γίνει, μόνο αν διαλέξουμε να κρυβόμαστε σαν τη στρουθοκάμηλο, αν αδρανήσουμε με την αυταπάτη των ατομικών λύσεων. Κανείς μας δεν πρόκειται να αντέξει μέχρι τέλους μόνος του. Η κρίση δεν είναι φυσικό φαινόμενο που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά υπομονή μέχρι να περάσει, είναι ένα τέλμα που μας καταπίνει έναν έναν και μας γυρνάει σε εργασιακούς και κοινωνικούς μεσαίωνες, για πάντα. Έχει θύτες και θύματα που έντεχνα τρομοκρατούνται και ενοχοποιούνται για να μην προβάλουν καμιά αντίσταση.

Μας θέλουν φοβισμένους, προσπαθούν να μας κάνουν να συναινέσουμε στην εφιαλτική πραγματικότητα των εκατομμυρίων ανέργων, των επισφαλώς εργαζομένων, των απλήρωτων δεδουλευμένων, της ελαστικής εργασίας, των αλλεπάλληλων εκβιαστικών μειώσεων μισθών και συντάξεων, των αστέγων και των συσσιτίων, της οριστικής διάλυσης σχολείων και νοσοκομείων, της ιδιωτικοποίησης όλων των κοινωνικών πόρων. Ξηλώνουν πόντο πόντο την κοινωνική συνοχή για να  υποκύψουμε στο φόβο και τον κοινωνικό κανιβαλισμό – όλοι εναντίον όλων. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Αντιγυρίζουμε στα σχέδιά τους να κάνουν την κοινωνία ζούγκλα για μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, την αγωνιστική αξιοπρέπεια, το συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη. Αυτήν τη ζούγκλα που σχεδιάζουν για μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, επικαλούμενοι τη σωτηρία της χώρας, τους την επιστρέφουμε. Από Αξιοπρέπεια.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ
Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 7-9 μ.μ.
στην Πλ. Θυμαρακίων
στο καφενείο «Θυμαράκια»

Σας καλούμε στη Λαϊκή Συνέλευση. Να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, να ενωθούμε, να οργανώσουμε την αντίστασή μας, να παρέμβουμε στα προβλήματα της γειτονιάς μας.

Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, 
η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
__________
http://thymarakia.blogspot.com/    email: thymarakia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP