Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΦΙΛΕ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥ!

Η φτώχια, η ανεργία, η εργασιακή επισφάλεια και η κοινωνική αποσύνθεση δεν είναι «θεωρίες κινδυνολόγων» που κινούνται στο «πολιτικό περιθώριο». Μακάρι να ήταν. Είναι η σκληρή πραγματικότητα που ο καθένας από εμάς έχει διαπιστώσει βλέποντας τους άστεγους, τις ατελείωτες ουρές ανέργων στον ΟΑΕΔ, το σκυθρωπό γείτονα που γυρίζει από το σούπερ μάρκετ με μισοάδεια τη σακούλα, την οικογένεια που έμεινε χωρίς ρεύμα λόγω αδυναμίας να πληρώσει το αντικοινωνικό τιμολόγιο του ρεύματος και τα ληστρικά χαράτσια γιατί πρέπει να καλύψει με αυτά τα χρήματα τα έξοδα για το καθημερινό φαγητό...

Οι διαπιστώσεις που μπορούν να γίνουν είναι πολλές και ίσως σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις να βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα. Η οργή όμως που μας δημιουργούν αυτές οι καταστάσεις αν μετουσιώνεται σε ένα γενικό και αόριστο «ανάθεμα» για τους αγύρτες της κυβέρνησης και τους παχιά αμοιβώμενους δημοσιογράφους που προπαγανδίζουν ως «απαραίτητα» τα αντικοινωνικά μέτρα που μας πνίγουν, τότε ρίχνουμε με ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ.

Όσο και να τους «βρίσουμε» η θηριώδης και πολυπλόκαμη προπαγάνδα τους πάλι θα κρύψει ότι 4.000.000 λογαριασμοί με χαράτσι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ εκ των οποίων σε 500.000 έχει παρέλθει και το 80ήμερο και ότι στις 12 Φεβρουαρίου ΒΟΥΛΙΑΞΕ το Σύνταγμα από την πολυάνθρωπη κινητοποίηση εναντίον του «Μνημονίου 2» ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα μας θεωρούν μια «σιωπηλή πλειοψηφία» που αποδέχεται τα βάρβαρα μέτρα δήθεν για τη «σωτηρία της πατρίδας».

Πολλοί, βλέποντας την εξαθλίωση να προελαύνει, περιμένουν τον «πεφωτισμένο ηγέτη» που θα εμφανιστεί για να μας «σώσει» και ουσιαστικά παραιτούνται από οποιαδήποτε προσπάθεια για να αλλάξει κάτι. Και ενώ η ζωή τους χάνεται, περιμένουν στην… «αίθουσα αναμονής» τον «σωτήρα» που θα μας βγάλει από την κρίση. Άλλοι πάλι, θέλουν γενικά και αόριστα να «αντιδράσουμε όλοι μαζί» εξαιρώντας τον εαυτό τους, περιμένοντας από ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ να κινητοποιηθούν και ΥΣΤΕΡΑ (ίσως και) να ακολουθήσουν.

Φίλε γείτονα, μην τρέφεις αυταπάτες ότι κάποιος θα έρθει να σε σώσει χωρίς να κινητοποιηθείς ΕΣΥ. Σήκωσε ψηλά το κεφάλι και παραμέρισε την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία πως «δεν θα καταφέρουμε τίποτα». ΗΔΗ, από τη μαζική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού η κυβέρνηση ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να δώσει εντολή διακοπής του ρεύματος στα νοικοκυριά που αρνήθηκαν να το πληρώσουν. Αυτό είναι ένα γεγονός που μας διαβεβαιώνει ότι ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική οικονομικής αφαίμαξης των νοικοκυριών που υπαγορεύεται από τις ακρίδες των χρηματαγορών και των διεθνών τοκογλύφων, είναι η συλλογική – μαζική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και η αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των κοινών μας προβλημάτων.

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΟΡΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ!
 _________

 ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΥΜΑΡΑΚΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP